Stockholm

Boktryckarvägen 7, Hägerstensåsen / Telefonplan

2 495 000 KR

2 Rok

38 Kvm

3 279 kr/mån

Våning 2 av 3

Accepterat pris 2.495.000kr
Visning söndag 10/12 kl.12.00.12.45.

Välkommen till denna vackra tvåa om 38kvm på attraktiv adress i Hägerstensåsen med solig balkong i söderläge. Välplanerade kvadratmeter som erbjuder moderna inslag med vackra detaljer såsom fint golv och ljusa väggar. Ljusinsläppet här är ljuvligt tack vare de stora fönsterna samt ljusa och behagliga färgval i samtliga rum. Köket är fullt utrustat och smakfullt renoverat. Vardagsrummet med utgång till den härliga balkongen som vetter med lugnt läge mot föreningens mysiga gård. Här kan man njuta av morgonkaffet vidare in i vardagsrummet finns det plats för både soffgrupp samt matsalsbord. Härligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderob. Fint helkalklat badrum.

Här bor du på en lugn gata och utanför porten kan ni ta del av ett grönskande och lummigt område med närhet till fina grönområden, lekparker och Mälaren. Affärer, service och T-bana i närheten och med endast några minuters promenad till Telefonplan samt Hägerstensåsens centrum.

Denna lägenhet är verkligen något extra. Måste upplevas på plats. Välkomna på visning.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. I garderoberna finns det även gott om förvaring. 

Sovrum 
Trivsamt ljust sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Det finns en rymlig garderob med spegeldörr som erbjuder bra förvaring. 

Kök
Stort ljust kök med generös förvaring för köksredskap och bra arbetsyta för matlagning eller bakning. Köket är utrustat med kyl och frys, ugn, spis samt fläkt ovan. Det finns gott om plats för en stor matgrupp att kunna sätta sig ner vid och avnjuta sina måltider med bekvämlighet. 

Badrum
Helkaklat stort badrum med fönster som är utrustat med WC, badkar, handfat samt spegelskåp ovan. Tack vare fönstret kommer det in fint naturligt ljusinsläpp. 

Vardagsrum
Stort sällskapligt vardagsrum med direkt tillgång till balkongen. Här finns det plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Balkong
Trevlig rymlig balkong med plats för balkongmöbler, här är det härligt att slå sig ner och ta en kopp kaffe och avnjuta solen samt grönskan runtomkring. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Lineotypen 7 & 8 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken med 33st bostadsrätter och fyra hyresrättslägenheter som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott. Föreningen har också en lokal, parkeringsplatser och garage som är en bra inkomstkälla för föreningen. Lägenheterna är belägna på Bokbindarvägen 11B, 15-17 samt Boktryckarvägen 5-7. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Stambyte i lägenheten
Stambyte har skett i olika etapper i fastigheten, i denna lägenhet har stambytet genomförts år 2012.

Genomförda renoveringar
I den nyare byggnaden från 1991 - enbart löpande underhåll utförts under livstiden och byggnaden är i normalt skick för byggnadsåret. I de äldre byggnaderna från 1939 - yttertaken har lagts om, installation av bergvärme, fasad- och balkongrenoveringar på ena byggnaden, fönsterbyte på en av byggnaderna samt kompletterats med separat utvändig aluminiumbåge på den andra byggnaden, vissa VA-stammar har bytts ut, varierande underhåll genomfört inne i lägenheterna, några lägenheter har totalrenoverats, några ytterligare badrum har renoverats samt i övrigt i huvudsak löpande underhåll har utförts. År 2022 har stambyte genomförts och nya tvättmaskiner installerats, stambyte i 15 lägenheter och fiberinstallation har påbörjats.

Planerade renoveringar
Inom snar framtid kommer det att genomföras elarbeten, eventuellt byte till fjärrvärme och installation av fiber. Processen för indragning av fiber påbörjades redan under 2022 och sattes på paus i samband med det väsentligt förändrade världsläget. Med det sagt så ligger det högst upp på listan av förädlande insatser och har ett röstat godkännande för genomförande från stämma. Diskussioner har förts gällande renovering av källarförråden. 

Gemensamma utrymmen
Föreningens har två tvättstugor utrustade med fem tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Separat torkrum i anslutning till en av tvättstugorna. Tvättstugorna är belägna på Bokbindarvägen 11 och Bokbindarvägen 15-17. Som medlem har du även tillgång till ett källarförråd (hönsnätsväggar och gallerväggar), cykel- och barnvagnsrum samt lokal i form av ett skyddsrum som får hyras ut men med begränsningar. För närvarande finns det ingen hyresgäst.

Kabel-TV & bredband
Föreningens medlemmar använder sig av mobilt bredband i dagsläget. Processen för indragning av fiber påbörjades redan under 2022 och sattes på paus i samband med det väsentligt förändrade världsläget. Det ligger högst upp på listan av förädlande insatser och har ett röstat godkännande för genomförande från stämma.

Parkering
Föreningen har sju parkeringsplatser utomhus och sex garageplatser. Parkeringsplats kostar 500kr/mån och garageplats kostar 1 500 kr/mån. Det är för närvarande väldigt korta köer till både garage- och parkeringsplatserna. Det finns även boendeparkering i området. Idag (2023-11-17) finns en parkeringsplats ledig och i garaget är alla platser upptagna men ingen kö. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-11-17.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-11-17. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 725 110 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Välkommen till Hägerstensåsen som är vackert beläget på en hög bergsrygg och erbjuder en imponerande utsikt över takåsar och staden, såväl som Mälaren. Att bo här innebär inte bara att ha naturen nära inpå med grönska och charmiga naturområden, utan också att ha bekvämt gångavstånd till viktiga bekvämligheter som skolor, fotbollsplaner och kommunikationer. 

Med Midsommarkransen och Aspudden inom promenadavstånd, samt närhet till badmöjligheter vid Mälaren, inklusive klippbadet vid Örnsberg och det populära Vinterviken med bad, restaurang, café, paddelbanor och utegym, finns det alltid något att göra. Här finns aktiviteter under alla årstider, från sommarbad och båtliv till skridsko- och skidåkning på vintern.

Kommunikation
På några minuters promenad till Telefonplan samt Hägerstensåsens centrum från bostaden finns tunnelbanans röda linje och den tar det endast cirka 15 minuter till T-centralen, och bra bussförbindelser tar dig till Liljeholmen och Hökmossen. För de som föredrar cykeln som transportmedel går det snabbt och smidigt att ta sig inom tullarna. 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Boktryckarvägen 7

 • Postnummer

  129 33

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1939

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Mobilt bredband

 • Lägenhetsnummer

  28

 • Lägenhetsnummer LMV

  1103

 • Våning

  2 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Bergvärme med stöd av 2 oljepannor från 1991

 • Avgift

  3 279 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och vatten

 • Andelstal, ägande

  2.76574%

 • Andelstal, förening

  2.76574%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  193kWh/m2ochår

 • Energiklass

  G

 • Registrerad

  2021-10-28

Förening

 • Förening

  Brf Lineotypen 7&8

 • Org.nr

  769634-1226

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  208 kr/mån

 • Försäkring

  200 kr/mån

 • Gas

  250 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  658 kr/mån

 • Kommentar

  Schablonberäknad; Gas

Storlek

 • Boarea

  38 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 10/12 12.00 - 12.45

Välkommen på visning. Anmälan krävs.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow