Stockholm

Bengt Ekehjelmsgatan 2 B, 2 tr, Södermalm

BUD

2 Rok

54 Kvm

2 073 kr/mån

Våning 2 av 6

Kommande på marknaden. Ytterst välplanerad 2:a med absolut toppläge på Södermalm. Högt upp i huset, balkong mot grönskande kastanjeträd med ett insynsskyddat läge. Stilfullt kök från Puustelli med påkostade material och vitvaror. Plats för större matbord, generöst med arbetsyta och förvaring. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Stort fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp samt utgång till balkongen med utsikt från högt läge. Generöst sovrum med förvaring i sovrummet, plats för dubbelsäng eller annan önskvärd möblering. Stort fönsterparti som ger ett vackert ljusinsläpp och idyllisk utsikt. Stabil och välskött förening som är äkta med en låg belåning om 551 kr/kvm.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande och ljus hall med väggar målade i vitt och vackert trägolv. Här finns gott om plats för förvaring och dekor. Det finns även en stor platsbyggd garderob med gott om förvaring. 

Kök 
Modernt och stilfullt kök från Puustelli med bra ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet. Modernt och rymligt kök med gott om förvaring i form av över och underskåp samt generöst med arbetsyta. Plats för större matbord, kvalitativa vitvaror samt underliggande belysning på överskåpen.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med vitmålade väggar samt vackert trägolv. Här finns det gott om plats för såväl soffmöblemang samt andra möbler och dekor. Rikligt med ljusinsläpp från balkongen och det stora fönsterpartiet. På balkongen finns det plats för utemöbler eller annan önskvärd möblering, utsikt över grönska.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinker. Utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod och bubbelbadkar. Bra förvaring i form av badrumsskåp och belysning med spotlight.

Sovrum 
Stort och luftigt sovrum med generöst ljusinsläpp. Väggarna är målade i en fin grå nyans med vackert trägolv. Plats för dubbelsäng, klädförvaring och dekor.

Balkong 
Mysig och härlig balkong med fin utsikt och ett, under sommartiden, grönskande kastanjeträd precis utanför. Balkongen nås från vardagsrummet. Det finns god plats för soffgrupp. 

Föreningen

Allmänt om föreningen
BRF Stören 19 är en äkta bostadsrättsförening på Södermalm. Fastigheten innehar med tomträtt fastigheten Stören 19. Föreningen består av 62 bostadsrättslägenheter om 4 859 m², 1 hyreslägenhet om 77 m² och 2 hyreslokaler 600 m². 

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Ekonomi
För att finansiera både underhållsplanens kostnader och höjningen av tomträttsavgälden planerar föreningen att fortsätta höja avgifterna med 5 procent per år t.o.m. år 2026.  Från år 2027 fram till nästa höjning av tomträttsavgälden (från år 2033) planeras höjningar på ca 0,5 - 1 procent per år. Styrelsen följer löpande upp ekonomin och utvärderar för att se om det behövs göras justeringar. Varje årlig höjning föregås av ett beslut i styrelsen. Föreningen har en låg belåningsgrad om 551 kr/m².

Förråd
Ja, ett källarförråd med nyttjanderätt om ca 5 kvm.

Genomförda renoveringar
2018 - installation av bergsvärme skedde sommar/höst
2018 - ventilationen förbättrades i lokalerna för förskolan Trilingua
2016 - ombyggnad av fläkthuset på gården
2015 - renovering av ventilationen i tvättstugan
2014 - nya hissar installerades under våren
2014 - snickarrummet målades om och ljusarmaturer byttes ut
2013 - ny port mot Högbergsgatan
2011 - under sommaren målades tak och fönsterbleck om
2010/2011 - innergård rustades upp och gjordes om 

Planerade renoveringar
Föreningen har inga planerade renoveringar.

Kabel-TV & bredband
Föreningen har Kabel-TV via Tele2 och bredband via Bredband2.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns följande gemensamma utrymmen: tvättstuga, bibliotek, snickarrum, cykelförråd och barnvagnsförråd i varje trapphus samt en trevlig innergård med grillplats med tillhörande grillar.

Parkering
I området råder boendeparkering.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021 samt från styrelsen, kontrollerat 2022-09-13. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området / Kommunikationer

Allmänt om området
Här finns det ett stort och bra utbud av butiker, restauranger och kaféer. Bara en kort promenad bort hittar kaffeälskaren Stockholms bästa kaffe hos Johan & Nyström och Drop Coffee. Du har nära till ett flertal populära områden så som Mariatorget och Mosebacke torg. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Den aktiva hittar Tantolunden en kort promenad bort där det är fullt av grönska. Under sommartid så ersätts ett båtupplag vid Tantolunden med boule och restauranger. Även mindre parker så som Bergsgruvan och Ånghästparken finns. Ett flertal skolor och förskolor finns bara runt knuten. Du har nära till både mataffär samt delikatessbutik.

Kommunikation
Här är kommunikationerna smidiga och flexibla då du både har Mariatorgets tunnelbanestation och Stockholms Södra pendeltågstation en kort promenad bort samt 4:an buss några minuter bort.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Bengt Ekehjelmsgatan 2 B, 2 tr

 • Postnummer

  118 54

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1984

 • Tv/internet

  Tele2

 • Lägenhetsnummer

  0044

 • Lägenhetsnummer LMV

  1203

 • Våning

  2 av 6

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Markvärmepump (el) och fjärrvärme

 • Avgift

  2 073 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband

 • Andelstal, ägande

  1.24116%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  80kWh/m²ochår

 • Energiklass

  C

 • Registrerad

  2019-03-07

Förening

 • Förening

  Brf Stören 19

 • Org.nr

  769600-0863

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  300 kr/mån

 • Försäkring

  250 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  550 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  54 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

83f9e361-9af0-4576-9867-b60e926977d2
220e24d4-0e8a-4162-8b44-daf6285739be
7823fce7-a8e3-4b7e-acbf-dcdc1e4e038a
Unknown 2
3b204b42-ba19-479f-8c28-8fec3041e3a7

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow