Stockholm

Zinkens Väg 69, Södermalm / Tanto

7 600 000 KR

4 Rok

86 Kvm

3 675 kr/mån

Våning 1 av 3

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta mäklaren för visning. I ett barnfamiljsparadis mitt på Södermalm finns denna ljusa och optimalt planerade lägenhet! Med social och öppen planlösning, balkong i sydvästläge, tre sovrum och en kontorsdel erbjuder denna pärla ett trivsamt boende för hela familjen. Här finns ett stilfullt, välutrustat och rymligt kök, som öppnar sig mot vardagsrummet, och ett ljust helkaklat badrum med fönster. Goda förvaringsmöjligheter, både i klädkammaren, den generösa hallen och sovrummen. Föreningen är mycket populär, stabil och välskött och äger marken. Läget är optimalt för den urbana familjen. Barnen kan springa rätt ut till lekplatsen på innergården, och vidare ut i Tantolunden bland kolonilotter, lekplatser och fotbollsplaner, utan att behöva komma i närheten av någon bilväg. Där finns också en badstrand, Årstavikens naturpromenad, utegym och minigolf. Samtidigt finns stadslivet vid Mariatorget och Hornstull på bekvämt gångavstånd. Välkomna på visning av ert blivande hem!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det finns en stor garderob i hallen med vita dörrar som erbjuder bra förvaring för exempelvis ytterkläder. Det finns plats i hallen att ställa fler garderober om man önskar för att optimera förvaringen ytterligare. Bostaden har genomgående ljusmålade väggar samt grå parkettgolv.

Vardagsrum
Rymligt socialt vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Här finns även ett barbord från kökets sida med två sittplatser. 

Kök
Modernt stilrent kök med öppen social planlösning mot vardagsrummet som erbjuder väldigt bra förvaringsutrymme och arbetsyta. Det finns också plats för en stor matgrupp. Köket är utrustat med kyl och frys, mikrovågsugn, ugn, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt ovan. Köksluckorna är delvis i svart trä och delvis i ljust trä.

Kontorsdel
Invid hallen finns en kontorsdel som också kan användas som förråd. Det finns ett tidigare godkänt bygglov för ett fönster i kontorsdelen om behöver förnyas av köparen, se alternativ planritning för fönstrets framtida placering.

Sovrum
Ljust trevligt sovrum med fint ljusinsläpp som i dagsläget används som ett barnrum. Här finns det plats för säng och övrig möblering som önskas. 

Sovrum 
Trivsamt sovrum med fint ljusinsläpp genom två stora fönster och plats för en säng och övrig möblering. Detta sovrum används idag som ett barnrum, kan även användas som ett gästrum. 

Sovrum
Stort sovrum med plats för en stor säng, även detta rum har fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. 

Klädkammare
Rymlig klädkammare som erbjuder generöst om plats för förvaring av exempelvis kläder och skor.

Balkong
Stor trevlig balkong med plats för balkongmöbler, växter och dylikt. Härlig utsikt mot den grönskande innergården med direkt uppsikt över lekplatsen. Här är det trevligt att slå sig ner och ta en kopp kaffe.

Badrum
Helkaklat badrum med blå/vitt kakel och matchande klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, badkar, stor kommod med handfat, tvättpelare med tvättmaskin och ny torktumlare samt spegel ovan. Badrummet är stort och rymligt med ett fönster som släpper in fint ljusinsläpp. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Zinken är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Föreningen består adresserna Krukmakargatan 45-73 samt Zinkens Väg 25-71. Fastigheterna byggdes 1988-89 och föreningen bildades 2008. I föreningen finns 319 lägenheter varav 290 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 29 lägenheter med hyresrätt samt 10 lokaler med hyresrätt. Föreningens hyresrätter, lokaler samt garage ger ca 4,9 miljoner per år i intäkter till föreningen. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen med en minsta ägarandel om 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. 

Genomförda renoveringar
2022/23 Stamspolning
2022/23 OVK 
2022/23 VVC
2022/23 Värmesystem 
2022/23 Skalskydd (låssystem)
2022/23 Garage
2021 Laddboxar
2020/2021 Trapphus
2017 Installation solceller på ett av föreningens tak
2016 Renovering av samlingslokal, frånluktsfläktar har bytts ut

Planerade renoveringar
2023/24 - Byte av tak på samtliga fastigheter, solceller installeras på ytterligare tak i samband med takbyte

Gemensamma utrymmen
I föreningens finns 6 tvättstugor samt gemensamt cykelrum, barnvagnsrum och grovsoprum. Gemensamhetslokal finns på Krukmakargatan 71 och kostar 200 kr/tillfälle att hyra. Det finns även en gästlägenhet som går att hyra för 500 kr/dygn. Utöver dessa utrymmen har föreningen också trevliga innergårdar.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via (Ownit 1000/1000 mbit).

Parkering
Föreningen erbjuder 88 garageplatser totalt för medlemmar att hyra. Varav 58 vanliga och 30 avsedda för laddning av elbil. Priserna för garageplatserna är 1 532 kr/mån för vanlig p-plats och 1 732 kr/mån + 2.55 kr/kWh för laddplatserna. De har även 6 mc platser som går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även möjlighet till att hyra parering utomhus. Där erbjuder föreningen 50 vanliga platser till priset av 832 kr/mån samt 10 laddplatser för 1 032 kr/mån + 2.55 kr/kWh. I övrigt råder boendeparkering. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-10-24.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-10-24. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 402 542 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Zinkensdamm, som ligger mitt i Södermalm, en av Stockholms mest pulserande och trendiga delar, bjuder på en charmig mix av historia och moderna influenser. Området präglas av pittoreska byggnader, mysiga kaféer och idylliska gator, vilket skapar en unik atmosfär som tilltalar både unga och äldre. Zinkensdamm och dess omgivningar har ett rikt utbud av upplevelser, med grönområden som harmonierar med Södermalms livliga puls.

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer gör det enkelt att ta sig till övriga delar av staden. Tunnelbanestationen Zinkensdamm, bara ett stenkast bort, erbjuder smidiga förbindelser till centrala Stockholm och andra områden. Dessutom finns väletablerade busslinjer och närliggande cykelvägar för dem som föredrar tvåhjuliga färdsätt.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Zinkens Väg 69

 • Postnummer

  117 41

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1988

 • Balkong

  Balkong

 • Tv/internet

  Tele2 / Ownit

 • Lägenhetsnummer

  00160

 • Lägenhetsnummer LMV

  1301

 • Våning

  1 av 3

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

 • Energiventilation

  Mekanisk frånluft med återvinning

 • Avgift

  3 675 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten och bredband (1000/1000 mbit).

 • Andelstal, ägande

  0.34864%

 • Andelstal, förening

  0.35272%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  126kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-11-25

Förening

 • Förening

  Brf Zinken

 • Org.nr

  716422-1926

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • El

  500 kr/mån

 • Försäkring

  320 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  820 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  86 Kvm

 • Kommentar

  Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 3 rok och 80 kvm. Lägenheten är uppmätt till 86 kvm och disponeras idag som 4 rok, mätbevis finns.

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow