Stockholm

Nybrogatan 56, Östermalm

9 900 000 KR

3 Rok

68 Kvm

3 342 kr/mån

Våning 1

Ovanför Karlavägens solsida finner du denna mycket vackra hörnvåning med utsikt mot grönskande träd i klassisk sekelskiftesfastighet. Lägenheten har varsamt renoverats till perfektion och har en ultimat planering med två sovrum och mycket generös takhöjd. Vardagsrummet är magnifikt med ett fönsterparti i vinkel och rummet pryds av en öppen spis. Stabil och välskött förening med mycket god ekonomi på en mycket attraktiv adress i hjärtat av Östermalm.

Beskrivning

LÄGENHETEN

Lägenheten har en finstämd färgsättning med en varmt grå ton på väggarna och vitpigmenterade golv och takhöjden i sällskapsrummet är gedigen.

Hallen är effektivt planerad med plats för avhängning och leder vidare in mot köket.

Köket är stilrent med vita skåpsluckor med mässingsknoppar har väl tilltagen förvaring i de många skåpsenheterna. Öppna hyllplan blir en trevlig detalj för kokböcker och avlastningsytorna är goda för den kräsna matlagningskonnässören.
Vitvaror i köket är diskmaskin, kyl/frys, spishäll och en vinkyl. I köket finns det högskåp varav det ena har tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrummet öppnar upp med en härlig rymd och ett fönsterparti som ger ett stort ljusinsläpp mot Nybrogatans grönskande träd. Rummet har plats för en stor soffgrupp samt matplats och i rummet finns en öppen spis.

Franska pardörrar leder in mot master bedroom som har ett fönster mot Tyskbagargatan och här får man plats med en rymlig dubbelsäng och man kan ha ytterligare förvaring i rummet om så önskas.

Det mindre sovrummet nås från andra delen av lägenhet och i detta sovrummet får man plats med en säng samt skrivbord. En stor garderob/klädkammare finns i rummet och i passagen in mot rummet har man byggt garderobsparti på vardera sida om entrén för ytterligare förvaring.

Badrummet har grått kakel och klinker med golvvärme och en duschhörna med glasade dörrar samt handdukstork.

Området kring Nybrogatan erbjuder grönskande stråk längs med Karlavägsallén lummiga träd och närheten till service är utmärkt. Rakt över Karlavägen ligger ICA Esplanad med fin grönsaksavdelning och chark och någon minuts promenadväg bort ligger Tösses samt Valhallabageriet för nybakat bröd och bakverk.

Bruuns blommor på Karlavägen har vackra blommor och Stockholms vackraste rosor finner man på Bloomster Stockholm på Sibyllegatan. T-banan ligger precis nedanför med röda linjen och bussar går längs med Karlavägen såsom t.ex. 1:ans buss.

FÖRENINGEN

Byggår 1883 och föreningen bildades 2006. 41 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrätt och 2 lokaler. Äkta förening och man äger marken. Enligt stadgarna ska man vara mantalsskriven på adressen men föreningen accepterar köpare med syfte att använda lägenheten för övernattning. Mycket god ekonomi.

Föreningen har två lokaler som hyrs av Nordic Clinic. Inga avgiftshöjningar planerade för 2022.

Just nu finns inga större renoveringar planerade förutom trapphusrenovering. 
Föreningen följer sin ekonomiska underhållsplan.

Utförda renoveringar:
- Fasad gården     2005
- Stambyte            2006
- Nya el-stigar       2006
- Säkerhetsdörrar 2008 
- Tvättstuga          2012
- Nya entréporter  2013
- Värmekablar samt snörasskydd tak 2013
- Fasad och fönsterrenovering 2016
- Uppdaterad OVK (godkänd 2017)
- Byte innerdörrar hiss 2018 (Nybrogatan 54)
- Byte innerdörrar hiss 2020 (Nybrogatan 56)
- Byte tak på soprum 2021
- Installation av säkerhetsanordning på taket 2021
- Radonmätning genomförd vinter 2018/19. Förhöjda värden i en lgh på markplan pga av igentäppt ventilation och sämre luftflöden. Åtgärder i lgh genomförda och fläktar installeras i källare höst 2020. Efter det skall kontrollmätning genomföras under kalla perioden av året.

Lokaler & hyresrätter:
- Den mindre av lokalerna (ca 45 kvm) är under process för omställande till lägenhet. Dock är beslut på bygglov ej klart. Föreningen kommer endast att ställa om lokal till lgh om affären är lönsam för föreningen.

- Föreningen har även 1 hyresrätt i föreningen (ca 30 kvm). När detta kontrakt överlåtes till föreningen ämnar föreningen     att ställa om/sälja denna till bostadsrätt.

- I feb 2021 ställdes en hyresrätt om till bostadsrätt och såldes av. Föreningen använde dessa pengar att betala av på lån.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT: 1.200 kr betalas av köparen och pantsättningsavgift om 480 kr betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Cykelförråd och tvättstuga.

AVGIFT: Ingår värme, VA, vatten & kabel-TV (baspaket).

STORLEK: 68 kvm enligt uppmätning enligt Svensk standard SS 21054:2009 och 64 kvm enligt föreningens register.

 

 

 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Nybrogatan 56

 • Postnummer

  114 40

 • Rum

  3 rum och kök

 • Förråd

  Källarförråd

 • Eldstad

  Öppen spis

 • Tv/internet

  Com Hem/Tele 2

 • Lägenhetsnummer

  0006

 • Lägenhetsnummer LMV

  1103

 • Våning

  1

 • Hiss

  Ja

 • Avgift

  3 342 kr/mån

 • Andelstal, ägande

  3.24639%

Förening

 • Förening

  Brf Ekorren 3

 • Org.nr

  769609-3777

Storlek

 • Boarea

  68 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 2/10, 13:30 - 14:00

mån 3/10, 17:30 - 18:00

20220607-6
20220607-1
20220607-5
34
42

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Nybrogatan 56 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow