Stockholm

Krukmakarbacken 4 A, 4 tr, Södermalm

5 725 000 KR

3 Rok

63 Kvm

2 750 kr/mån

Våning 4 av 6

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta mäklaren för visning. Ljus och ytterst välplanerad lägenhet med stor balkong med plats för utemöbler och växter. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet, balkongen ligger i anslutning till vardagsrummet. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Stilfullt vitt kök med gott om förvaring och arbetsyta i form av bänkskiva i trä, utrustat med integrerad diskmaskin. Helkaklat badrum med mörkt klinker och vitt kakel, vägghängd wc, kommod och dusch. Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter. I ligger i anslutning till hallen som ligger klädkammaren som skapar bra med förvaring. Beläget i ett attraktivt område på Södermalm med närhet till grönska, shopping och restauranger. Stabil och välskött förening som äger marken. Välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Invid hallen finns en praktisk klädkammare som optimerar förvaringen. Bostaden har genomgående trägolv samt målade väggar.

Vardagsrum
Stort sällskapligt vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp, matgrupp och övrig möblering. Fint ljusinsläpp genom stora fönster. Ena sovrummet nås direkt härifrån och likaså bostadens balkong. 

Balkong
Stor härlig balkong med plats för balkongmöbler, växter och dylikt. Här är det trevligt att slå sig ner och njuta av en kopp kaffe i solen. Godkänt bygglov finns för inglasning av balkongen.

Kök
Stilrent ljust kök med bra förvaring för köksredskap samt arbetsyta för matlagning. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll samt fläkt ovan. Vita köksluckor och bänkskiva av trä i valnötsfärg. 

Sovrum 1
Stort trevligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Fint ljusinsläpp genom stora fönster. 

Sovrum 2
Trivsamt sovrum med fint ljusinsläpp. Här finns det plats för en dubbelsäng och övrig möblering. Detta sovrum kan med fördel användas som ett barnrum, kontorsrum eller en walk-in closet. 

Badrum
Stort modernt helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, stort handfat med kommod och spegel ovan. Vitt kakel på väggar samt mörkgrått klinker på golvet.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Postiljonen 4 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm som äger 1 fastighet med 80 bostäder varav 76 st upplåts som bostadsrätt samt 4 st upplåts med hyresrätt. Den 24 mars 2010 förvärvade Postiljonen 4, Krukmakargatan 33 A-B och Krukmakarbacken 2-4. Tomtarealen är 2 375 kvm. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med 6 våningar ovan mark samt två källarplan. Huset byggdes 1987 och består av 80 st bostadslägenheter (varav 4 st. är hyreslägenheter). Det finns 2 st kontor, en personallokal och en föreningslokal. Det finns 4 entréer och 5 st trapphus. Det finns 2 entréer från Krukmakarbacken, nr 2 och 4. Krukmakarbacken 4 är uppdelad i 4A och 4B, och 2 entréer från Krukmakargatan, nr 33A och 33B. Till varje trapphus finns en rymlig hiss. Lägenheterna fördelas på 38 st om 2 rum och kök, 28 st om 3 rum och kök, 1 st om 4 rum och kök samt 8 st om 5 rum och kök. Den totala bostadsytan är 6 058 kvm. Föreningen har en låg belåning om 1982 kr/kvm.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022
Förberett och upphandlat införandet av gemensamhets el och installation av solceller

2021
Byte av bredbandsleverantör

2020
Anläggande av ny jord, perenner samt gräsmatta på föreningens gemensamma gårdsytor
Uppfräschning av kök i föreningslokalen
Källsorteringsrum/förändring av sophämtningsschema
Byte av plåttak i förningens gemensamma pergola
Stamspolning

2019
Laddstolpar installerade igaragen
Införande och avslutning av bergvärmeprojektet
Avfuktare itvättstugan samt ny tvättmaskin
Kodlås samt TV till föreningslokalen
Byte till större cykelförråd

2018
OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) slutfördes och blev godkänd
Borrtillstånd för bergvärme beviljas
Fönster som var i dåligt skick reparerades
En extra grind installerades i garaget för att förbättra säkerheten

2017
Byte av samtliga hissar
OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomfördes
Nytt golv utanför tvättstugorna

2016
Renovering och uppfräschning av samtliga våningsplan
Nya entré- och soprumsdörrar
Nyckellåskolvar ersatta med nytt låssystem med brickor för samtliga entréer från gator, innergård samt dörrar i huset. Vid byte av entréportar installerades även automatiska dörröppnare i samtliga fem entréer
Ytskikt målade i källaren

2015
Ommålning av entréer och hissar

2014
Stamspolning
OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll)

2013
Ombyggnad av gården utanför entréerna mot Krukmakarbacken
Målning av tak och byte av fasadventilerna

2012
Byte av styr- och reglersystem för ventilation och rengöring av ventilationssystemet
Tecknat avtal för kollektivt bredband och telefoni. Alla boenden i huset har nu tillgång till bredband 100/100 Mbit och telefoni som ingår i månadsavgiften/hyran
Fönstermålning

2011
Undercentralen till fjärrvärmen installerades
Byggnation av fyra extra källarförråd
Ommålning av föreningslokalen
Belysning utanför portarna på Krukmakarbacken har satts upp
OVK har genomförts
Installation av bredband från Tele2 har genomförts

Planerade renoveringar
Det finns ett tidigare stämmobeslut om renovering av vissa fönster och renovering av toalett i källaren vid föreningslokalen och tvättstugan. Detta planeras att genomföras under 2024 och bekostas genom att en lokal som föreningen äger ska säljas under 2024. Viss amortering på lånet planeras att göras efter att den lokal som föreningen äger har sålts.

Grannfastigheten som ägs av Stockholmshem genomför just nu en stor renovering av sin gård som är i anslutning till föreningens innergård. Detta kommer att medföra att de behöver göra vissa ingrepp vid gränsen mot föreningens innergård som de kommer att återställa, vilket föreningen ser som en positiv förbättring för deras del. De kommer även att sätta upp en låst grind till gården som gör att allmänheten inte har möjlighet att komma in. Kodlåset ska anslutas till föreningen låssystem med låsbricka. Detta kommer att medföra en kostnad som föreningen delar med Stockholmshem, för grinden och låssystemet.

Gemensamma utrymmen
Det finns flera cykel- och barnvagnsrum i fastigheten. Det finns även två tvättstugor i fastigheten varav den ena är utrustad med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Mitt emot tvättstugorna finns en gemensamhetslokal/övernattningslägenhet /hobbyrum som kostar 400 kr/dygn. Tidningsinsamling och matavfallsinsamling finns utanför Krukmakarbacken 4 där det även finns ett källsorteringsrum. Sopnedkast finns i trapphuset.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Bahnhof (1000/1000Mbit) ingår i avgiften.

Parkering
Det finns 45 st garageplatser varav 42 st är upplåtna som bostadsrätter och övriga som hyresrätter i fastigheten. Garaget ägs och förvaltas av BRF Postiljonen 4. Det finns ingen intern hyreskö, merparterna av platserna är upplåtna som garagerätter som köps och säljs på den öppna marknaden. 42 av platserna har laddstolpe för laddning av el-bil. I övrigt råder boendeparkering i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-10-13.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-10-13. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 141 047 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Här bor du i hjärtat av Södermalm i ett kvarter som erbjuder både nöjesliv och historia. Området erbjuder brett utbud av trendiga restauranger och caféer för matälskare. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden.

Kommunikation
Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Mariatorgets tunnelbana två kvarter bort och Södra Stations pendeltågsstation 5 min bort samt 4:an buss precis runt hörnet.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Krukmakarbacken 4 A, 4 tr

 • Postnummer

  118 53

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1987

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Gallerförråd i källaren om ca 5 kvm

 • Tv/internet

  Tele2 / Bahnhof

 • Lägenhetsnummer

  030

 • Lägenhetsnummer LMV

  1403

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  FTX

 • Avgift

  2 750 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, IP-telefoni digital-TV via Tele2 (basutbud) och bredband via Bahnhof (1000/1000)

 • Andelstal, ägande

  1.31620%

 • Andelstal, förening

  1.03%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  108kWh/m2ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2020-02-25

Förening

 • Förening

  Brf Postiljonen 4

 • Org.nr

  769614-4109

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  250 kr/mån

 • Försäkring

  208 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  458 kr/mån

 • Kommentar

  Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och medlemmarna debiteras den egna faktiska förbrukningen månadsvis.

Storlek

 • Boarea

  63 Kvm

 • Kommentar

  Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 2 rok och disponeras idag som 3 rok.

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow