Stockholm

Idrottsgatan 6, Gamla Råsunda

6 595 000 KR

3 Rok

86 Kvm

4 354 kr/mån

Våning 5 av 5, högst upp

Varmt välkomna till denna fantastiskt fina och sobert renoverade vind i en av Råsundas mest vackra fastigheter anno 1911 med 96 kvm golvyta! Bostaden präglas av flertalet charmiga detaljer såsom synliga bjälkar, änglatrappor och takkupor. Genomgående för lägenheten är rikligt med ljusinsläpp från två väderstreck, generös förvaring, sobert renoverat, en hög maskinell standard och öppna sociala ytor. Här bor ni bekvämt och stillsamt i hjärtat av Gamla Råsunda med goda kommunikationer med både T-bana, tvärbana, pendeltåg och buss i närheten. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Ljus och trevlig hall. Ljusa väggar och grått golv. Till höger finns en stor och rymlig platsbyggd garderob med bra för förvaring. Innanför dörren finns även en gallergrind. 

Kök
Modernt och trevligt kök med luckor i vitt med mörkare bänkskiva. Ordentligt med bänkyta och förvaring. Köket är utrustat med integrerad kyl & frys, spis, fläkt, ugn, mikro och integrerad diskmaskin. Ljust och fint golv. Öppen och social planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum
Mysigt och stort vardagsrum med god plats för soffgrupp och annan möblering. Rummet har en trevlig karaktär tack vare de vackra balkarna. Väldigt fint ljusinsläpp från flertalet fönster i två väderstreck tack vare hörnläget. En väldigt social yta där vardagsrummet i dagsläget sammanför köket med matgruppen i vardagsrum tack vare den öppna ytan. Ett flertal möblerings alternativ finns. Ljusa väggar och golv. 

Sovrum 1
Ett trevligt sovrum med ljust färgade väggar och golv. Platsbyggda garderober. Fin utsikt över takåsarna. Utanför finns det även en klädkammare för mer förvaring. Används idag som kontor.

Sovrum 2
Rymligt sovrum som idag inrymmer dubbelsäng och nattduksbord. Går även att möblera med mindre säng och skrivbord för den som önskar.

Badrum
Harmoniskt badrum med ljusa väggar och mörkare golv. Badrummet är utrustat med golvstående WC, handfat med skåp, spegel, dusch med glasdörrar och skåp för förvaring. Golvvärme. 

Föreningen

Allmänt om föreningen
BRF Ryttaren 7 är en äkta bostadsrättsförening i Solna, Stockholm som äger 1 fastighet med 21 bostäder. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes år 1911 och föreningen förvärvade fastigheten 1992.

Avgiftsändringar
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 15% från och med 1/1-2023.

Ägande i föreningen 
Delat ägande är godkänt i föreningen

Juridisk person
Juridisk person accepteras ej som köpare.

Förråd
Ja, ett källarförråd med nyttjanderätt tillkommer. 

Genomförda renoveringar

2022 - fönsterrenovering
2021 - renovering av portar2021 - förbättrad gårdsbelysning
2021 - uppgraderad källarbelysning, rengöring av värmeväxlare i undercentralen samt teknisk bedömning av föreningens hissar
2020 - ny energideklaration utförd och förbättringsmålning av tak
2018 - reparation av tvättmaskiner och torkskåp, nyplantering av rabatt mot Idrottsgatan samt byte av några kodlås på gårdsdörrar och portar
2016 - gatu- och gårdsportarnas insidor har målats, byte av några av fastighetens kodlås, OVK, omputsning av gatufasader, blästring och målning av balkongbalkar samt målning av balkongräcken
2014 - nytt torkskåp i tvättstugan och fönsterunderhåll av samtliga fönster i fastigheten
2012-2013 - målning av yttertak
2012 - renovering av hissavsatser
2011 - renovering av tvättstugan (nytt golv, målning, förbättring av ventilation samt 3 nya maskiner), renovering av duschrum och omklädningsrum samt golv i bastun
2009 - bygge av paviljongsdäck och barnvagnsförråd
2006 - ny värmecentral/undercentral
2005 - byte av styrsystem för hissen Solnavägen
1985-1987 - fastigheten genomgick en total renovering avseende:

- tak och fasader
- invändiga ytbeklädnader och beläggningar och fasaden mot innergården tilläggsisolerades
- total renovering av installationer såsom el, VVS och liknande
- mekanisk frånluft med forceringsmöjlighet, utsug i kök och badrum, installerades vid ombyggnationen
- Tilluft genom spaltventiler i sovrums- och vardagsrumsfönster
- nya kallvatten- och varmvattenledningar, nya spillvatten- och avloppsledningar samt nya värmeledningar, radiatorer och apparaturer o dyl installerades
- träfönster med 2+1 isolerglasrutor, utbytta mellan 1981 och 1987

Planerade renoveringar
Föreningen planerar under hösten att genomföra en renovering av porten på Solnavägen.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det tvättstuga, bastu, cykelrum och innergård med paviljong med möbelgrupp, grillplats, barnvagnsförråd och cykelställ.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV och bredband levereras via Com Hem.

Garage
I området råder boendeparkering. Gatuparkering med boendeparkering finns att ansöka om på Solna stads hemsida.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisningen 2021, föreningens hemsida samt styrelsen, kontrollerat 2022-10-12. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område / Kommunikation

Allmänt om området
Idrottsgatan 6 ligger i trevliga Solna. Här bor du väldigt nära intill stan samtidigt som du är omgiven av grönska. Optimalt boende för ett par eller en mindre familj. I området så finns det några trevliga restauranger, bland annat Esuki sushi och Sardin och du hittar även närmsta mataffär bara runt hörnet. En kort promenad bort hittar du Solna centrum med allt som du tänka dig behöva. En promenad eller en kort busstur bort hittar du även Mall of Scandinavia där det finns ett ytterligare bredare utbud av affärer. Den aktiva hittar ett flertal parker runt omkring. Du har även nära till skola, från förskola till gymnasium. Ett optimalt boende. 

Kommunikation
Bra kommunikationer med nära till ett flertal busslinjer. En kort promenad bort hittar du även tunnelbana, blåa linjen, och tvärbana. Med tvärbanan kan du snabbt ta dig till Solnas pendeltågstation, där kan du sedan ta dig vidare i norr och söder. Med tunnelbanan kan du ta dig in till Stockholm city på knappa 20 minuter. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Idrottsgatan 6

 • Postnummer

  169 35

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1911

 • Tv/internet

  Com hem

 • Lägenhetsnummer

  052

 • Lägenhetsnummer LMV

  1502

 • Våning

  5 av 5, högst upp

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  4 354 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

 • Andelstal, ägande

  4.55100000%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  91kWh/m²ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2020-05-13

Förening

 • Förening

  BRF Ryttaren 7

 • Org.nr

  716414-2676

Storlek

 • Boarea

  86 Kvm

 • Kommentar

  Enligt lägenhetsförteckningen är boarean 82 kvm men är enligt uppmätning 86 kvm.

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

9e3be328d0450c79072d58a21c5f35ec
ddb73a19-1ae3-4f1d-8c60-7d5ce72d544a
e95b77f4-e17f-4869-be38-eada575acf5c
8555d8c4-ee0b-4db6-95e5-4000286f40d9
155f25df-3fc4-4153-b272-28a4d7c133fc

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Idrottsgatan 6 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow