Stockholm

Hornsgatan 92, Södermalm

8 275 000 KR

3 Rok

101 Kvm

3 806 kr/mån

Våning 1 av 6

Trevlig lägenhet med stor uteplats mot innergården om ca 13 kvm. Stort vardagsrum, rymligt kök med matplats för 8 personer samt 2 bra sovrum och generöst badrum med hörnbadkar. Genomgående gott skick.

Vacker och välskött 20-talsfastighet med trevlig innergård. Centralt läge med närhet till Skinnarviksparken, Tantolunden samt affärer och restauranger. Snabbt tillträde möjligt.

Beskrivning

Interiör

Stort vardagsrum med plats för soffgrupp. Genröst kök med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggt micro, spis, fläkt, golvvärme, mycket gott om förvaring samt matplats för 6-8 personer. Samtliga vitvaror från Siemens. Utgång till den stora altanen om ca 13 kvm (ca 5 x 2,65m) med gott om plats för utemöbler samt eftermiddags/kvällssol sommartid. 

Två bra sovrum, båda med plats för dubbelsäng. Ett sovrum med garderobsvägg och det andra med generös klädkammare. Rymligt badrum med hörnbadkar, tvättmaskin, wc, tvättställ, golvvärme och förvaring. Hall med plats för avhängning, stor garderob, golvvärme och säkerhetsdörr. Genomgående gott skick samt vackra golv. Lägenheten är belägen på nedre botten mot innergården men på 1 tr mot gatan.

 

 

 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Uven Större 22 är en stabil och välskött äkta förening med god ekonomi som omfattar 60 bostadsrätter, 3 hyresrätter och 3 lokaler. Fastigheten byggdes år 1929 och föreningen bildades år 2012. Fastigheten består av två huskroppar på Brännkyrkagatan 81 och Hornsgatan 92. Föreningen äger marken. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2023 Byte av termostatventiler
2022 Renovering och målning av fönster
2020 Installation av sopsug
2020 Byggnation av lägenheter i gatuplan på Brännkyrkagatan
2019 Renovering av innergården
2016 Balkonger på innergården
2016 Installation av LED-belysning i trapphusen
2016 Nytt tak på hela fastigheten
2016 Byggnation av vindslägenheter
2016 Byte till säkerhetsdörrar i lägenheterna
2016 Byte av elstigar från el-centralen till lägenheterna
2016 Installation av fibernät
2016 Installation av mekanisk ventilation i lägenheterna
2015 Investering i ny fläkt till en av lokalerna
2015 Nya källarförråd och ny tvättstuga
2013 Yttertak ommålat
2011 Ny undercental fjärrvärme
2010 Fönsterrenovering
2007 Hissrenovering
2004 Balkongrenovering
1987/88 Stambyte

Planerade renoveringar 
Inga planerade renoveringar i dagsläget enligt styrelsen 2024-01-18.

Gemensamma utrymmen
Två tvättstugor finns samt en gemensam innergård för medlemmarna att nyttja. På gården finns även gemensamma utemöbler och grill under sommarhalvåret. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via fiber AllTele. 

Parkering
Boendeparkering råder i området eller gatuparkering enligt angiven taxa.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-01-18.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-01-18 Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område / Kommunikation

Allmänt om området
Lägenheten är belägen på populära Hornsgatan med omedelbar närhet till affärer och butiker längs hela Hornsgatan och vid Mariatorget. Ett mycket centralt läge med goda kommunikationer och promenadavstånd till Slussen. Närmaste tunnelbana är Zinkensdamm.

Här kombineras det bästa av storstadspuls och avkopplade natur. En kort promenad bort hittar ni Tantolundens grönområde, här bjuds det på fantastiska promenadupplevelser runt bl.a. sina pittoreska kolonilottsområden. Eller så tar man en härlig strandpromenad som sträcker sig ända till Hammarby sjöstad eller bortom Reimersholme. Blir man varm kan man hoppa i vattnet från någon av badplatserna under vägen. 

En annan favoritplats i närheten av bostaden är Skinnarviksberget. Med sina 53 meter över havet är berget den hösta naturliga punkten innanför tullarna. På sommaren är denna plats idealisk för en picknick tack vare den fantastiska panoramavyer över Stockholm.

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden med kullerstensgator och kulturhus. Här har man även nära till promenadstråken kring de kulturmärkta kvarteren uppe på Mariaberget. I närområdet finns en mängd butiker av alla dess slag, populära och prisbelönta restauranger och mycket mer - allt i omedelbar närhet! Bättre läge på Södermalm med ett stenkast från Mariatorget är svårt att hitta.

Kommunikation
Här bor du på bekvämt gångavstånd mellan de tre knutpunkterna Slussen, Hornstull och Södra station varifrån du smidig tar dig vart du vill i staden med buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 954 722 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Hornsgatan 92

 • Postnummer

  118 21

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1929

 • Balkong

  Egen uteplats

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / AllTele

 • Lägenhetsnummer

  21101

 • Lägenhetsnummer LMV

  1101

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfmailjshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  3 806 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, balkongfond & bredband

 • Andelstal, ägande

  2.56353%

 • Andelstal, förening

  2.53495%

 • Pantsättningsavgift

  860 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  2006 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  172kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2020-07-03

Förening

 • Förening

  BRF Uven större 22

 • Org.nr

  769625-6879

Storlek

 • Boarea

  101 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Hornsgatan 92 copy (3)

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow