Stockholm

Fredriksdalsgatan 18, 3 tr, Hammarby Sjöstad

6 495 000 KR

4 Rok

78 Kvm

4 011 kr/mån

Våning 3 av 7

Välkommen till denna superfina fyra med kanalutsikt i ett av Sjöstadens populäraste kvarter, ett stenkast från Södermalm. Här bor du i en bostad med genomgående stilrena materialval och parkettgolv. Detaljerna är noga utvalda och lägenheten präglas av bekvämlighet och elegans. Bostaden har ett fint ljusinsläpp genom stora fönster. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar den naturliga samlingsplatsen för umgänge och samvaro. Härifrån har du utgång till lägenhetens soliga balkong med utsikt mot vattnet. Rymligt master bedroom och ytterligare två sovrum i bra storlek, det ena används som kontor och gästrum idag. Lägenheten har ett stort badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall med god förvaring i flertalet garderober.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information och boka visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor, det erbjuds även bra förvaring i garderoberna. Invid hallen finns också en klädkammare som optimerar förvaringen ytterligare. Bostaden har genomgående parkettgolv samt ljusmålade väggar. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare samt bänk ovan och skåp. Det finns gott om arbetsyta på bänken och skåpen erbjuder bra förvaring. Vitt kakel på väggarna samt grått klinker på golvet. 

Sovrum 1
Rymligt och trevligt sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas.

Sovrum 2
Stort trivsamt sovrum som erbjuder generöst med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. 

Kök 
Stort stilrent kök med ljusa köksluckor, ljus bänkskiva samt vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl och frys, mikrovågsugn, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt ovan. Köket erbjuder generöst med förvaring för köksredskap.

Vardagsrum & Matplats 
Härligt vardagsrum med matplats, här finns det plats gott om utrymme för soffgrupp, tv, stor matgrupp och övrig möblering som önskas. Härifrån nås även balkongen. 

Sovrum 3 / Kontor
Trevligt sovrum som med fördel kan användas som ett kontor, även ett gästrum. Här finns det plats för en säng, skrivbord och övrig möblering som önskas. 

Balkong
Trevlig balkong med plats för balkongmöbler och växter. Här är det härligt att slå sig ner och avnjuta morgonkaffet.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Fredriksdals kanal är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 145 st lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt samt fem lokaler, 35 st garageplatser och 8 st MC-platser som är en bra inkomstkälla för föreningen.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2021 OVK
2020 Förråd i cykelrum
2019 Automatiskt bevattningssystem
2019 Grind i portik  

Planerade renoveringar 
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter, odlingslådor och planteringar med utsikt mot Södermalm. Föreningen har även en gästlägenhet och barnvagnsrum och cykelrum. Den som önskar kan odla egna grönsaker i någon av föreningens odlingslådor i soligt läge.

Föreningen har en trevlig gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm. Föreningen har även en gästlägenhet och barnvagnsrum och cykelrum.

Gästlägenhet
Föreningen har en gästlägenhet som ligger på Fredriksdalsgatan 12, i entréplan. Denna kan bokas av föreningens medlemmar. Gästlägenheten är lämplig för några nätters övernattning för 2-4 personer. Den har fullt utrustat kök, toalett (dock ej dusch), wifi och 55” smart-tv. Priset är 350kr/dygn.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Ownit, (100 Mbit/s).

El
Ett kollektivt avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning.

Parkering
Föreningen erbjuder 35 st garageplatser (varav 20 st laddplatser) + 8 MC-platser i föreningens hus. Administreras i dagsläget av Parkona. I övrigt råder boendeparkering i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-01-08.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontroll med styrelsen den 2024-01-08. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 1 103 110 KR
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Här bor du med direkt närhet till vatten, grönområden såväl som söders puls. Föreningen innehar också en trevlig innegård med utsikt över Södermalm och garage i huset. På endast en kort promenad längs kajen tar du dig in till Södermalm på bara ett par minuter där du finner all tänkbar service såsom apotek, livsmedelsaffärer, butiker och ett brett utbud av restauranger och caféer. 

Kommunikation
Här finns bra kommunikationer genom tvärbana och bussar. Vid Luma kan du ta gratisfärjan som smidigt tar dig över till Södermalm. Det är gångavstånd till Skanstull där gröna linjen går. Tunnelbanelinjen kommer år 2025 förlängas till området med en ny station vid Fredriksdal se detaljerad karta bland bilder.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fredriksdalsgatan 18, 3 tr

 • Postnummer

  120 32

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  2017/2018

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Ja

 • Tv/internet

  OwnIT

 • Lägenhetsnummer

  3131

 • Lägenhetsnummer LMV

  1301

 • Våning

  3 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Bergvärme och fjärrvärme

 • Avgift

  4 011 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och kallvatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 205kr/mån för telefoni, bredband & TV

 • Andelstal, ägande

  0.79320%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  107kWh/m2ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2020-05-28

Förening

 • Förening

  BRF Fredriksdals Kanal

 • Org.nr

  769624-6557

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • El

  662 kr/mån

 • Försäkring

  116 kr/mån

 • Övrigt

  375 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  1153 kr/mån

 • Kommentar

  Övrigt = varmvatten

Storlek

 • Boarea

  78 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow