Stockholm

Fredrikdalsgatan 24, 5 tr, Hammarby Sjöstad

6 495 000 KR

4 Rok

78 Kvm

4 011 kr/mån

Våning 5 av 8

Välkommen till denna superfina fyra högt upp i huset med storslagen kanalutsikt. Här bor du i en bostad i toppskick med genomgående stilrena materialval och parkettgolv. Detaljerna är noga utvalda och lägenheten präglas av bekvämlighet och elegans. Bostaden har ett fint ljusinsläpp genom stora fönster. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar den naturliga samlingsplatsen för umgänge och samvaro. Härifrån har du utgång till lägenhetens soliga balkong med fantastisk utsikt mot vattnet högt upp i huset. Rymligt master bedroom med härlig grönskande utsikt mot den fina innergården. Ytterligare två sovrum i bra storlek, det ena används som kontor idag. Lägenheten har ett stort badrum utrustat med tvättmaskin & torktumlare. Välkomnande hall med god förvaring i flertalet garderober. Varmt välkomna på visning.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig rymlig hall med bra möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det finns även garderober som optimerar förvaringen ytterligare. Grått klinker på golvet samt målade väggar i en fin blå färg, resterande golv i bostaden är genomgående parkettgolv och väggar genomgående vitmålade. 

Badrum
Stort helkaklat modernt badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, handdukstork i krom, tvättmaskin, torktumlare, stort handfat med kommod samt spegel ovan. Bänkskivan ovan tvättmaskinen och torktumlaren ger bekväm arbetsyta och det finns också skåp ovan som medför bra förvaring. Vitt kakel på väggarna samt grått klinker på golvet. 

Sovrum 1
Fint ljust och rymligt sovrum som idag används som ett barnrum. Här får man plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Fint ljusinsläpp genom fönstret.

Sovrum 2
Stort trivsamt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Fint ljusinsläpp genom det stora fönstret och bra förvaring. 

Kök 
Stilrent stort kök med vita skåpsluckor utrustat med kyl/frys, ugn och mikrovågsugn, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder generös förvaring för köksredskap och rymlig arbetsyta för matlagning och är i öppet social planlösning tillsammans med matplasten och vardagsrummet. 

Vardagsrum / Matplats 
Trevligt vardagsrum med matplats, här finns det gott om plats för stor soffgrupp, stor matgrupp och övrig möblering som önskas. Fint ljusinsläpp genom stora fönster. Härifrån nås även balkongen.

Sovrum 3 / Kontor
Ljust charmigt rum som i dagsläget används som ett kontor, kan även med fördel användas som ett sovrum eller ett barnrum. 

Balkong
Stor härlig balkong som erbjuder generöst med plats för balkongmöbler och växter. Fin utsikt ut mot vattnet och här är det trevligt att slå sig ner och ta en kopp kaffe i solen. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Fredriksdals kanal är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 145st lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt samt fem lokaler, 55st garageplatser och 8st MC-platser som är en bra inkomstkälla för föreningen. Hyresgäster i dagsläget är Taco Bar, Bangkok Beach Thai Massage, En Juicebar, My Beauty samt Betongindustri.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2021 OVK
2020 Förråd i cykelrum
2019 Automatiskt bevattningssystem
2019 Grind i portik  

Planerade renoveringar
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm. Föreningen har även en gästlägenhet och barnvagnsrum och cykelrum.

Gästlägenhet
Föreningen har en gästlägenhet som ligger på Fredriksdalsgatan 12, i entréplan. Denna kan bokas av föreningens medlemmar. Gästlägenheten är lämplig för några nätters övernattning för 2-4 personer. Den har fullt utrustat kök, toalett (dock ej dusch), wifi och 55” smart-tv. Priset är 350kr/dygn.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Ownit, (100 Mbit/s).

El
Ett kollektivt avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning.

Parkering
Föreningen erbjuder 35st garageplatser (varav 20st laddplatser) + 8 MC-platser i föreningens hus. Administreras i dagsläget av Parkona. I övrigt råder boendeparkering i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-09-12.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-09-12. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 1 103 110 KR
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Här bor du med direkt närhet till vatten, grönområden såväl som söders puls. Föreningen innehar också en trevlig innegård med utsikt över Södermalm och garage i huset. På endast en kort promenad längs kajen tar du dig in till Södermalm på bara ett par minuter där du finner all tänkbar service såsom apotek, livsmedelsaffärer, butiker och ett brett utbud av restauranger och caféer. 

Kommunikation
Här finns bra kommunikationer genom tvärbana och bussar. Vid Luma kan du ta gratisfärjan som smidigt tar dig över till Södermalm. Det är gångavstånd till Skanstull där gröna linjen går. Tunnelbanelinjen kommer år 2025 förlängas till området med en ny station vid Fredriksdal se detaljerad karta bland bilder.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fredrikdalsgatan 24, 5 tr

 • Postnummer

  120 32

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  2017/2018

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Förråd

 • Tv/internet

  OwnIT

 • Lägenhetsnummer

  1151

 • Lägenhetsnummer LMV

  1501

 • Våning

  5 av 8

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Bergvärme och fjärrvärme

 • Avgift

  4 011 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och kallvatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 205kr/mån för TV, bredband och anslutning till bredbandstelefoni

 • Andelstal, ägande

  0.79320%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  107kWh/m2ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2020-05-08

Förening

 • Förening

  BRF Fredriksdals Kanal

 • Org.nr

  769624-6557

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  3

 • El

  500 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  200 kr/mån

 • Försäkring

  254 kr/mån

 • Övrigt

  205 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  1159 kr/mån

 • Kommentar

  Övrigt = Bredband

Storlek

 • Boarea

  78 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 8/10 14.45 - 15.45

Välkommen på öppen visning. Anmäl er gärna för visningen så vi kan uppdatera er med info.

mån 9/10 18.15 - 18.45

Välkommen på öppen visning. Anmäl er gärna för visningen så vi kan uppdatera er med info.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow