Stockholm

Fatburstrappan 18, vån 9, Södermalm

9 500 000 KR

4 Rok

93.5 Kvm

7 200 kr/mån

Våning 9 av 25

Accepterat pris 9.500.000kr

Kontakta mäklaren för visning.
Mikael Bjérnhof 073 387 46 00

Välkommen till denna magnifika bostad nio våningar upp med New York-känsla och oslagbar panoramavy över Stockholm. Stora fönster & franska balkonger släpper in gott om ljus och härifrån kan ni beskåda underbar utsikt mot vackra Fatbursparken med omnejd. Lägenheten är totalt insynsskyddad. Denna fyra disponerar 93,5 välplanerade kvadratmeter som erbjuder genomgående moderna inslag med lyx. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge och gör det till ett nöje att bjuda hem gäster på middag. Det splitternya köket från Ballingslöv är påkostat och väldigt exklusivt. Alla tänkbara bekvämligheter såsom tre sovrum, två badrum, tvättmaskin & torktumlare samt diskmaskin i köket och en underbar walk in closet och gott om förvaring i flera garderober.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande ljus hall med bra möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder med anslutande klädkammare.

Badrum 1
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, stor dusch, handfat samt spegel ovan.

Kök / Matplats
Otroligt fint nyrenoverat kök 2022 från Ballingslöv, ljusa köksluckor, guldfärgade detaljer och ljusgrå bänkskiva. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, tvättmaskin & torktumlare, vinkyl, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll samt fläkt ovan. Här finns det gott om förvaring för köksredskap. Rymligt med plats för en stor matgrupp. Härligt ljusinsläpp genom stora fönster och franska balkongen som är i mitten av köket och vardagsrummet. Köket är i öppen social anslutning till vardagsrummet som skapar härliga sociala ytor i bostaden. 

Vardagsrum 
Trevligt socialt vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och annan möblering som önskas.

Badrum 2
Stort modernt helkaklat badrum med spottar i taket. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handdukstork i krom, handfat med kommod samt spegel ovan. 

Sovrum 1
Trevligt sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering, garderoben i rummet medför bra förvaring.

Sovrum 2
Härligt sovrum som i dagsläget används som ett barnrum, detta rum har en fransk balkong. Rummet kan med fördel användas som ett kontorsrum eller vanligt sovrum. Det finns plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. 

Sovrum 3
Stort sovrum med en walk-in closet där det finns gott om förvaring för exempelvis kläder. Här finns det rymligt med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering. Garderoberna i sovrummet längs väggen medför otroligt bra förvaring. 

Förening

Allmänt om föreningen 
BRF Söder Torn är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm. Fastigheten är ritade av den kände danske arkitekten Henning Larsen och byggdes 1996-1997. Består av fyra flerbostadshus och upplåter 172st lägenheter med bostadsrätt, fem lokaler samt 65st garageplatser & fem platser för MC & 14st för elektriska bilar med laddning. Intäkterna är en väldigt bra inkomstkälla för föreningen. Tornet har 25 våningar och är 86m högt, bågen har sex våningar och kuberna (två hus) har fyra våningar. Under kuberna ligger rektangeln som bland annat omfattar fem kommersiella lokaler som är en väldigt bra inkomstkälla.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, med minsta andel om 10% ägande. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett larmat källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022 Uppdaterat UC 
2022 Åtgärdat VVC-systemet
2020 Brandskyddet har gåtts igenom och uppdaterats
2020 Vänster hiss i Tornet har återställts till brandmannakörning
2020 Byte av tilluftfilter i Bågen och Kuberna2019 Renovering av rulltrappor (COOP)
2019 Byte av tilluftsfilter i alla lägenheter i Bågen och Kuberna
2019 Bågens fasad på loftgångssidan har renoverats och målats om
2019 OVK

Planerade renoveringar
Utbyte av termostater till radiatorer, detta är inte planerat i närtid då det inte är ett akut ärende. I övrigt finns inga större renoveringar inplanerade i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en fantastisk festlokal högst upp i Tornet på plan 25 för 30st personer samt pool- och bastuavdelning är guldklimpar i föreningen. Föreningen har också två gästlägenheter, fyra normalstora tvättstugor med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp i varje tvättstuga. Dessutom finns en grovtvättstuga med torkskåp. I övrigt finns det två takterrasser, två innergårdar, ett larmat cykelrum, flera cykelparkeringar i fastigheten och garage.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Stockholms Stadsnät.

Garage
Föreningen har 65st parkeringsplatser i garaget och fem för motorcyklar och 14st för elektriska bilar med laddning. I övrigt råder boendeparkering i området. 

Gästlägenheter
Hyran för den lilla lägenheten är 400kr per natt (4 bäddar, lägenhet 1) och för den stora 500kr per natt (6 bäddar, lägenhet 2). Betalningen läggs till månadsavierna i efterskott.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-10-31.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-10-31. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 1 233 659 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Här bor du nära pulsen med ett brett utbud av restauranger, här hittar man mat från stora delar av världen, några restauranger att nämna är bla populära Usine, La Perla, Il Tempo och en kort promenad från lägenheten finner ni Götgatan med Riche Fenix och The Hill för att nämna några. Söderhallarna finns utanför porten och ett brett utbud av restauranger samt en biograf. I närområdet finns flera grönområden, bl a Fatbursparken också utanför porten och en bit från hemmet finns populära Tantolunden. 

Kommunikation
Här bor man med smidig kommunikation, tunnelbanans gröna linje med station medborgarplatsen eller slussen röda och gröna linjen är nära samt pendeltågsstation Södra station. Ingång till pendeltågstationen finns både från Swedenborgsgatan och Rosenlundsgatan och vid korsningen Magnus Ladulåsgatan/Ringvägen går de flesta stora busslinjer på Södermalm.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fatburstrappan 18, vån 9

 • Postnummer

  118 26

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1997

 • Balkong

  Två franska balkonger

 • Förråd

  Källarförråd

 • Lägenhetsnummer

  7910-T9:2

 • Lägenhetsnummer LMV

  1702

 • Våning

  9 av 25

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme och värmeåtervinning

 • Avgift

  7 200 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband 1000mbit/s & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.80700000%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  212kWh/m2ochår

 • Energiklass

  G

 • Registrerad

  2020-01-03

Förening

 • Förening

  Brf Söder Torn

 • Org.nr

  716405-5977

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  563 kr/mån

 • Försäkring

  340 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  903 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  93.5 Kvm

Budgivning:

Budgivning pågår.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow