Stockholm

Fatburs Kvarngata 32, Södermalm

4 495 000 KR

2 Rok

63 Kvm

4 062 kr/mån

Våning 1 av 7

Välkommen till denna topprenoverade och välplanerade två med generösa ytor och stora rum med en rymlig balkong mot grönskande innergård! Det stilfulla och fullt utrustade köket har generöst med förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Plats för matbord samt övrig möblering. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord samt övrig möblering. Generöst med ljusinsläpp från balkongen där det finns det gott om plats för önskad sittgrupp och växter. Rymligt sovrum i rogivande läge med fönster mot innergården. Generös med förvaring i den platsbyggda garderobsväggen med skjutdörrar och spegel. Stilfullt helkaklat badrum med dusch, förberett för tvättmaskin. Välkomnande rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Bostaden är praktiskt belägen med ingång från entréplan men med alla fönster mot idyllisk innergård, en trappa upp. Önskar ni bo ytterst välplanerat i en bostad där alla ytskikt och materialval är noga genomtänkta och utvalda så har ni hittat helt rätt.

Beskrivning

Interiör

HALL

Rymlig och välkomnade hall med vägghängd designad klädställning för avhängning av ytterkläder. I den inre hallen finns en generös garderobsvägg som inrymmer mycket. Stora grå klinkerplattor på golv samt vitmålade väggar. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

KÖK

Stilfullt och ljust kök med goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av vinkyl, diskmaskin (Siemens),  ugn & micro (Siemens), delad kyl och frys med led belysning (Samsung), fläkt (FRANKE) samt induktionshäll (Siemens). Svart bänkskiva, vita väggar och ljust plankgolv. Plats för mindre matbord med tillhörande stolar.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum med fortsatt vitmålade väggar och ljust plankgolv. Gott om plats för soffgrupp med tillhörande soffbord, mediamöbel samt matgrupp med plats för 4-6 personer. Generöst ljusinsläpp från det breda fönsterpartiet och utgången till balkongen.

BALKONG

Rymlig balkong med plats för önskad sittgrupp samt odlingar och växter om så önskas. Tak från ovanliggande balkong ihop med väggar gör balkongen mer insyns-samt vindskyddad. Utsikt mot gården.

SOVRUM

Rogivande sovrum med fönster mot den lugna gården med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, samt övrig önskad inredning. Platsbyggd garderobsvägg med spegel och skjutdörrar som inrymmer mycket. Mörka väggar med ljust plankgolv. 

BADRUM

Helkaklat, stilrent badrum med stenplattor. Rummet är utrustat med duschhörna bakom glasvägg, toalett, handfat med kommod med spegel ovan samt ett förvaringsskåp. Förberett för tvättmaskin. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Brinckan-Lehusen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen bildades 2008 och förvärvade byggnaderna på fastigheterna Brinckan 2 och 3 samt Lehusen 12 och 13 år 2010. Adresserna är Fatburs Kvarngata 9–27, samt 16–32. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen består av 336 lägenheter med bostadsrätt varav 19 med hyresrätt samt 11 lokaler. Hyreslägenheterna är en dold ekonomisk tillgång och kan ge stort kapitaltillskott vid försäljning. Lokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen. Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår endast till ca 3 432 kr vid utgången av 2021. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam, bostadsrättstillägget ingår för medlemmarna. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Föreningen har en mycket informativ hemsida på: www.brinckanlehusen.se

Ägande
Delat ägande godkänns under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 20%.

Juridisk person
Föreningen tillåter ej juridisk person.

Förråd
Idag nyttjar bostadsinnehavaren ett källarförråd om ca 6 kvm.

Genomfört underhåll
2015 Stamspoling
2017 Renovering påbörjad av Lehussidans hissar.
2017 Bättringsmålning av entréerna.
2017 Trädgårdsunderhåll.
2019 Godkänd OVK
2019 Energideklaration
2019 Fortsatt upprustning av utemiljön
2019 Montering av nya fönsterbleck
2019 Renovering av de två återstående hissarna på Lehussidan.
2019 Rensning av fastighetens avloppsstammar.
2019–20 Bättringsmålning av entréerna på Lehussidan, i samband men hissrenoveringen.
2019–20 Tvätt av trapphus.
2019–20 Tvätt av balkongfronter och bjälklagskanter.
2020–21 Renovering av tvättstugor

Planerat underhåll
Det planerade underhållet sköts med utgångspunkt från en löpande 15-årig underhållsplan. Under året påbörjades en utökning av planen till 30 år.

Tv & bredband
Kabel-TV & breband levereras via Tele2 alternativt Open Universe.

Gemensamhetslokaler
Det finns två bastuanläggningar belägna, varav en i anslutning till terrasserna på Fatburs Kvarngata 21/23. Dessutom finns hobbyrum, pingisrum, målarrum, läsrum/bibliotek, två små gym, bytesrum och möteslokal. Cykelförråd finns med access direkt från gatan i många av föreningens portar. Barnvagnsförråd finns i källaren. Kvällar efter kl 16:00 och på helger kan föreningens medlemmar utnyttja gymnastiksalen i Fria Maria skolas lokaler.

Tvättstuga
Föreningen har åtta stycken tvättstugor och en grovtvättstuga torkrum belägna på Fatburs Kvarngata 11, 16, 19, 21, 22, 25, 28, 32.  

Parkering
Föreningen är medlem i Södra Stations Garagesamfällighet som har ca 733 platser, varav 32 garageplatser finns i en av föreningens fastigheter som endast hyr ut garageplatserna till medlemmarna i de föreningar äger garagesamfälligheten. Samfälligheten förvaltas av HSB.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021 samt föreningens hemsida 2022-07-12. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området

Här bor ni i lugna och omtyckta kvarter med närhet till Söders alla spännande hörn! En kort promenad bort finner ni lummiga Tantolunden med koloniområden, lekpark och badmöjligheter samt Zinkensdamms idrottsplats. För barnfamiljen finns det flertalet välbesökta lekplatser och förskolor runt hörnet utan genomgångstrafik. Bara ett stenkast från lägenheten finns flertalet restauranger, barer, biografer, saluhall, uteserveringar och närhet till både Mariatorget, Medborgarplatsen och Hornsgatans nöjesutbud.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Södra Stations pendeltågsstation och bl.a. 4:ans busshållsplats inom 2 minuters gångavstånd samt Mariatorgets tunnelbana 5 min bort.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fatburs Kvarngata 32

 • Postnummer

  118 64

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1992

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Com hem

 • Lägenhetsnummer

  0791

 • Lägenhetsnummer LMV

  1001

 • Våning

  1 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk till- och frånluft

 • Avgift

  4 062 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband (1000/1000 Mbits/s), grundutbud TV (SVT och TV4), fast telefoni och bostadsträttsförsäkring.

 • Andelstal, ägande

  0.19681%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  115kWh/m²ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-02-25

Förening

 • Förening

  Brf Brinckan-Lehusen

 • Org.nr

  769619-4286

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  180 kr/mån

 • Försäkring

  150 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  330 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  63 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 21/8, 15:45 - 16:30

Välkommen på visning!

6aa447cf-5c20-4d20-beaa-a8cfdb40ec5b
79fc7a3c-2726-43e5-8541-3366d94084fe
13057bc6-624a-4da2-bdb4-4db4f6a4cee8
16a2286e-19c4-45b1-b449-5f0b36dfeb5e

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow