Stockholm

Doktor Abelins Gata 6

BUD

2 Rok

39 Kvm

1 890 kr/mån

Våning 1 av 4

Varmt välkomna till en fantastisk tvårummare på väldigt attraktiv adress nära Mariatorget! Bostaden har renoverats till perfektion av nuvarande ägare. Skuldfri äkta förening som äger marken. Måste upplevas på plats! Välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande ljus hall, precis invid ingången finns det rymligt med förvaring för skor. Bostaden har hög standard, bra materialval och fina detaljer, genomgående vacker fiskbensparkett samt ljusmålade väggar. 

Badrum
Modernt helkaklat marmormönstrat och ljust badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, uppvärmda handdukstork i krom, handfat med kommod samt spegelskåp ovan. Här finns det rymligt med förvaring för hygienartiklar. 

Kök
Snyggt kök med ljusblåa köksluckor och vit bänkskiva av sten. Här finns det mycket förvaring för köksredskap. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, ugn och induktionshäll samt fläkt ovan. 

Sovrum
Trevligt sovrum med fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. Här finns det med plats för en dubbelsäng. 

Vardagsrum
Stort och sällskapligt vardagsrum, här finns det gott om plats för både en stor soffgrupp samt en matgrupp. Fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. Den stora platsbyggda garderoben längst hela väggen från golv till tak, med fantastiskt fina dörrar i beige medför optimal förvaring i bostaden. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Solvik 4 är en skuldfri äkta bostadsrättsförening som äger marken. Fastigheten byggdes år 1928 och föreningen förvärvade fastigheten år 1996. Föreningen består idag av 1 bostadshus innehållande 27 st bostadsrätter och 1 st lokal, lokalen ligger på Wollmar Yxkullsgatan 44 och ger en intäkt till föreningen varje månad.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, man måste bo på adressen och man förväntas engagera sig i föreningen. 

Juridisk person
Juridisk person accepteras ej som köpare av föreningen. 

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022 - Stamspolning samt OVK 

2019 - fönster och tak

2019 - dränage runt fasaden 

2019 - installation av belysning på innegård samt installation av inkrypsskydd till källaren

2014 - OVK-besiktning

2011 - fasadrenovering

1997/98 - stambyte


Planerade renoveringar
Inga större planerade renoveringar i dagsläget. OVK ska genomföras någon gång under hösten 2022. Föreningen tittar på energibesparande åtgärder och framöver ska föreningen även göra en renovering av porten. Dessa underhåll kommer inte påverka avgiften.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Trapphusbalkonger finns på samtliga våningsplan samt en trevlig innergård för boende att nyttja. Det finns även ett cykelförråd i källaren.

Kabel-TV och bredband
Föreningen har kabel-TV och bredband via leverantören Tele 2 (tidigare Comhem). Föreningen har precis installerat fiber i samtliga lägenheter och det kommer att ingå i avgiften med hastighet upp till 1 000 mbit/s.

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Sedan augusti 2022 är föreningen helt skuldfri efter försäljning av den sista kvarvarande hyresrättslägenheten som föreningen hade. Lägenheten såldes för 3,1 mkr och är om 26 kvm. Föreningens lokalintäkter uppgick 2021 till ca 286 tkr, visade positivt resultat 2021 (plus 111 tkr) - se bifogad årsredovisning 2021. 

Område

Doktor Abelins Gata är en fin liten tvärgata belägen mellan Wollmar Yxkullsgatan och Krukmakargatan på Södermalm. Här bor du centralt men lugnt, det finns endast sex fastigheter på gatan, tre på varje sida. Med andra ord är området lugnt och stilla, men har Söders puls. Här finns stora utbud av matställen och barer precis runt knuten med närhet till både Mariatorget och Hornsgatan. Det är också nära till den populära Tantolunden och Årstaviken där grönska erbjuds att njuta av, även motionsstråk och bad. Varmt välkommen till ett område att trivas i!

Kommunikation

Här bor du med smidiga kommunikationer precis runt hörnet. Närhet till tunnelbana station Mariatorget samt Zinkensdam. Vill man nå pendeltåget är det nära till pendeltågsstationen Stockholm Södra, som tar dig in mot Stockholm City på nolltid. Det finns även bussar som tar dig smidigt runt i innerstan, närmaste busshållsplats från bostaden är Wollmar Yxkullsgatan. Det är också fördelaktigt och trevligt att cykla i området. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Doktor Abelins Gata 6

 • Postnummer

  118 53

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1928

 • Fönster

  2-glas

 • Tv/internet

  Tele2 (Com Hem)

 • Lägenhetsnummer LMV

  1105

 • Våning

  1 av 4

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  1 890 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Andelstal, ägande

  3.17960%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Beställd

 • Energiprestanda

  175kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2020-01-21

Förening

 • Förening

  Brf Solvik 4

 • Org.nr

  716445-0566

Storlek

 • Boarea

  39 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

L1020989
L1020979
L1020985
L1020982
L1020999

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

skiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow