Stockholm

Danderydsgatan 32, Östermalm

9 495 000 KR

3 Rok

92 Kvm

3 570 kr/mån

Våning 1 av 4

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva denna fantastiska 3 ROK om 92 kvm på Stockholms vackraste gata - Danderydsgatan. Välplanerad, ljus och rymlig lägenhet med vackra bevarade originaldetaljer såsom takstuckaturer, dubbeldörrar i massivt trä samt ljust trägolv. Lägenheten har eventuellt bygglov för balkong. Måste upplevas på plats! Välkommen på visning.

Beskrivning

Interiören

Entré
Välkomnande ljus hall, här finns det rymligt med plats för att hänga av sig ytterkläder samt förvaring. Bostaden har bevarade charmiga detaljer i original, så som ett vackert serveringsskåp, takstuckaturer, fantastiskt fina dubbeldörrar i massivt trä samt ljust trägolv som är genomgående i lägenheten och vitmålade väggar. 

Kök / Matplats 
Stort ljust kök med matplats, det finns rymligt med plats för en matgrupp. Gråa köksluckor med guldiga detaljer samt vit marmor-mönstrad bänkskiva. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn samt induktionshäll med fläkt ovan. Det finns gott om förvaring för köksredskap. 

Sovrum 1
Stort trivsamt sovrum med fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. Plats för en stor dubbelsäng och annan möblering. Den stora garderoben optimerar förvaringen i sovrummet. 

Sovrum 2
Stort härligt sovrum, rymligt med plats för en stor dubbelsäng och annan möblering. Sovrummet används idag som ett barnrum, kan även med fördel användas som ett arbetsrum eller en stor walk-in closet. Fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. 

Vardagsrum
Sällskapligt vardagsrum med fint ljusinsläpp genom två stora fönster. Rymligt med plats för en stor soffgrupp samt tv. 

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med WC och spegelskåp med belysning ovan, badkar, handfat med kommod samt oval spegel ovan. Vitt kakel på väggar samt grått klinker på golvet. 

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Vakteln 6 är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Huset uppfördes år 1898 och ombyggdes år är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten år 2021 och upplåter idag 17 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st lägenheter med hyresrätt samt 1 st lokal med hyresrätt. Till detta tillkommer ett förråd / lokal, samt råvinden som föreningen avser att avyttra som lägenheter till marknadspris. Totalt antal lägenheter enligt ekonomisk plan 21 st. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen. 

Juridisk person
Juridisk person accepteras ej som köpare av föreningen. 

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2011 - ny värmecentral
1980 - ombyggnadsår inkl VA-stammar, el m.m.

Planerade renoveringar
2023 - balkongbygge, fönsterrenovering samt byggnation av vinden - (föreningen har anlitat Balcona för att skicka in bygglovsansökan om balkong mot innergården)
2027 - relining av stammar

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam trevlig innergård, ett cykelförråd på innergården samt en tvättstuga i källaren för boende att nyttja. Föreningen har även ett soprum med ett urval av källsortering.

Kabel-TV och bredband
Föreningen har kabel-TV och bredband via leverantören Tele 2 (tidigare Comhem) samt fiber uppkopplat via leverantören IP-only. 

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat 2022-11-16. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området

Stockholms vackraste gata, Danderydsgatan. Här finns denna underbara karaktärsfulla bostad. Danderydsgatan är en gata på Östermalm i Stockholms innerstad som sträcker sig från Karlavägen via Danderydsplan till Valhallavägen. Närhet till populära Mr.Cake, Pom & Flora samt Brasserie Balzac. En kort promenad bort nås den mysiga humlegården.

Här är kommunikationen smidig, det finns ett flertal buss-stationen i närheten av 
Danderydsgatan. Tekniska Högskolan 2 minuters promenad, Östra Station 2 minuters promenad, Valhallavägen 6 minuters promenad samt Stadion med 9 minuters promenad. Det finns även tunnelbanestationer i närheten av Danderydsgatan. Stadion och Rådmansgatan som nås på en 15 minuters promenad. Det går också bra att promenera till T-Centralen på 28 minuter eller till Stureplan på 20 minuter. 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Danderydsgatan 32

 • Postnummer

  114 26

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1898

 • Balkong

  Bygglov för balkong mot innergård

 • Förråd

  Vindsförråd

 • Tv/internet

  Tele 2 / IP-Only

 • Lägenhetsnummer

  12

 • Lägenhetsnummer LMV

  1101

 • Våning

  1 av 4

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Avgift

  3 570 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Andelstal, ägande

  3.36510%

 • Andelstal, förening

  3.66%

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  112kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2021-05-19

Förening

 • Förening

  Brf Vakteln 6

 • Org.nr

  716419-5104

Storlek

 • Boarea

  92 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

tor 1/12, 18:45 - 19:30

Förhandsvisning, anmälan uppskattas!

sön 4/12, 12:45 - 13:30

Välkommen på visning!

L1030897
L1030894
L1030947
L1030902
L1030944

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

skiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow