Stockholm

Bråvallagatan 9, Vasastan

BUD

3 Rok

79 Kvm

3 523 kr/mån

Våning 0,5

Parkeringsplatser - Mycket god ekonomi med låg belåning! På en av Stockholms vackraste gator ligger denna rofyllda lägenhet om tre rum med utgång mot den grönskande gården. Föreningen är mycket lågt belånad med god ekonomi och det finns parkeringsplatser till medlemmarna. Lägenheten är genomgående åt två håll och ligger skyddat mot innergårdar. Perfekt planlösning där det finns en social del samt en privat del och lägenheten erbjuder mycket god förvaring. Välkommen!

Beskrivning

LÄGENHETEN

Med ett fantastiskt läge på vackra Bråvallagatan ligger denna lägenheten mycket rofyllt med utgång mot gården. Den vackra fastigheten med den grönskande gården på framsidan bjuder in till det tidsenliga trapphuset och den rofyllda känslan.
När man stiger in i lägenheten möts man av den effektivt planerade hallen som har plats för avhängning och härifrån når man också gästtoaletten.

Vidare leds man in mot köket som är stilrent med vita luckor med mässingsknoppar, vitt kakel med teglelsättning och en bänkskiva av marmor. Öppna hyllplan är en fin detalj för vinflaskor eller kokböcker och det finns ett skafferi i köket för god förvaring. Vitvaror är från Bosch med kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll och micro. En trevlig matplats får man plats med i köket för frukostar eller vardagsmiddagar.

Vardagsrummet har en härlig öppen känsla med fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. Här har man plats för både en rymlig soffgrupp och ett större middagsbord vid bjudningar. En platsbyggd bokhylla med vitrinskåp löper längs med ena väggen.
I rummet finns det vackra dubbeldörrar med utgång till den gemensamma grönskande innergården. Gården är en stor tillgång sommartid och här får man en känsla att befinna sig på landet samtidigt som man har storstadspulsen på gatorna ovanför. Tänk dig att odla kryddor och sallad i härliga krukor och skörda det själv.

De två sovrummen ligger i fil med varandra och master bedroom är stort och luftigt med tidsenliga plankgolv.
I master bedroom får man plats med en rymlig dubbelsäng samt garderober och i rummet finns det ingång till en klädkammare. Ett stort fönster släpper in fin med ljus och rummet känns rofyllt då det ligger mot en bakgård.

Det mindre rummet är perfekt som barnrum och här får man plats med både en säng och skrivbord och det finns även här en klädkammare för utmärkt förvaring.

Badrummet är helkaklat och har infällda spotlights i taket. Det finns en dusch, en tvättmaskin samt en infälld spegel. Under handfatet finns en kommod som erbjuder god förvaring.

Läget på Bråvallagatan räknas som ett av de mest attraktiva lägena i Vasastan. Gatan är pittoresk med grönskande planteringar och gräsmattor framför huskropparna och man förflyttas till från storstadens och Rörstrandsgatan heta puls till något rofyllt och hemtrevligt.

Röstrandsgatans utbud av restauranger och caféer är oslagbart och där man t.ex. köper sitt morgonbröd på bageriet Lillebror, beställer sin sushi på Raw och tar en kaffe i handen på väg till jobbet på Mellqvist. Det finns en livsmedelsbutik i närheten och kommunikationerna är mycket goda med T-bana vid St Eriksplan och där det går ett flertal bussar.

Om man vill njuta av naturen finns det fina löparsträckor runt Karlbergskanalen och en picknick vid kanalen är en uppskattad aktivitet en sommardag.

Sammantaget ett av Stockholms mest attraktiva lägen i en förening med parkeringsplatser och låg belåning.

FÖRENINGEN

Byggår 1927, äkta förening som ombildades 2001. 54 lägenheter varav en är upplåten som lokal. Mycket låg belånad förening om ca. 2.975 kr/kvm och mycket gott kassaflöde. Föreningen har höjt avgifterna med 5 % från och med 2023 (avgifterna har inte höjts på ca. 15 år). Fjärrvärme. Se brfmajolica.se för mera information.

Tidigare renoveringar:

2010-2001
- Fastighetens ventilation OVK åtgärdades 2002
- Fönster renoverades och målades 2003
- Samtliga innerdörrar i fastigheten målades 2004
- Spolning av rörstammar våren 2005
- Balkonger har byggts under 2006
- Byggnation undercentral för fjärrvärme 2007
- Renovering trapphus och farstu 2009

2011-2020
- Renovering kungsbalkonger framsidan 2011
- Ny värmekabel/timer på tak/stuprännor 2011
- Komplettering balkonger 2012
- OVK besiktning godkänd 2013-14
- Spolning rörstammar och avloppsbrunnar 2014
- Randonmätning godkänd 2015
- Renovering trapphus och farstu 2016
- Fastighetens alla fönster total renoveras 2017
- Dubbla grindar monteras i fastighetens portal 2017
- Spolning rörstammar 2019
- OVK besiktning godkänd 2019 (Enligt underhållsplan)
- Dränering grund baksidan 2019  (Enligt underhållsplan)
- Komplettering yttertak 2020 (Enligt underhållsplan)
- Rengöring och såpatvätt av naturstensgolv i trapphus/farstu 2020  (Enligt underhållsplan)

Övrigt:
- Stambytt 1996 (kök och bad och nytt stambyte beräknat ca. 2036)
- Byte av elstigar 1996

2021-2030:
- Rekommenderade åtgärder enligt "Underhållsplanen 2017-2060" följs fortlöpande.

Förråd: Stort källarförråd.

Gemensamma utrymmen:Tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel.
Trevlig innergård med grillmöjligheter som kan nyttjas av de boende (bostadsrätten har ej egen uteplats).

Kabel-TV & Internet: Föreningen har avtal med ComHem avseende kabel-TV. Avgift för detta ingår inte i månadsavgiften. Samtliga lägenheter har fiberbredband (100/100 m. bit) från Ownit (Router ingår ej). Möjlighet till IP-TV och Telefoni finns även via Ownit.

Storlek: Lägenheten är 79 kvm enligt uppmätning standard SS 021053 och 72 kvm enligt föreningens register.

Parkering: Föreningen har fyra parkeringsplatser. Platserna kostar för närvarande 900 kronor per månad och alla är uthyrda. Fördelning sker i följande ordning och hyrs på ett år i taget. 1. Styrelsen 2. Barnfamiljer 3. Övriga

Överlåtelseavgift: Avgiften uppgår till 2,5% av basbelopp och debiteras köparen.

 Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 127 145 kr.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Bråvallagatan 9

 • Postnummer

  113 36

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1927

 • Lägenhetsnummer

  00006

 • Lägenhetsnummer LMV

  1005

 • Våning

  0,5

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  3 523 kr/mån

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 139kr /mån för bredband

 • Andelstal, ägande

  0.0253300%

 • Andelstal, förening

  2.53281%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1312,50 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  127kWh/kvmochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2020-03-31

Förening

 • Förening

  Brf Majolica

 • Org.nr

  769605-5164

Storlek

 • Boarea

  79 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

IMG 7148-HDR
Bravallagatan9a 011 IMG 9482-HDR
Bravallagatan9a 001 IMG 9421
Bravallagatan9a 008 IMG 9451-HDR
p2

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Bra?vallagatan 9 : Ny planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow