Stockholm

Birger Jarlsgatan 105, Vasastan

13 200 000 KR

3,5 Rok

115 Kvm

2 172 kr/mån

Våning 1

ACCEPTERAT PRIS! SKULDFRI FÖRENING. Magnifik hörnlägenhet i skuldfri förening med mycket god ekonomi. Lägenheten kan med lätthet göras om till 4-5 rok och har en våningskänsla med vackra pardörrar och stuckaturer samt har renoverats varsamt med sekelskifteskaraktären bevarad. Gym finns i huset samt en föreningslokal.

Beskrivning

LÄGENHETEN

Hallen är effektivt men smart planerad med plats för avhängning och härifrån är det ingång till lägenhetens trevliga kök. Köket ligger in mot gården och har en fransk balkong med utsikt mot den vackra gården och har ljusgråa vitrinskåp, bänkskiva av marmor och mässingskran samt en väl tilltagen ho för den rätta sekelskifteskaraktären.

I köket finns det plats för ett större matbord vid middagar och en tapet klär väggarna.

Vardagsrummet har en pampig känsla med rum i fil, vackra pardörrar och en fungerande kakelugn som är ett smycke i rummet. De stora fönsterpartierna har utsikt mot grönskande träd och på varje sida om fönsterpartiet finns det platsbyggda bokhyllor med belysning.

Två generösa sovrum ligger i fil varav det ena används som master bedroom. I detta sovrummet finns det en vacker kakelugn och en garderobsvägg längs ena väggen och från rummethar man access till en walk-in closet.

Det andra sovrummet har även det en kakelugn och har karaktär av ett tornrum med många fönsterpartier vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Ett kontor är beläget vid master bedroom och det går att göra ytterligare ett barnrum här om så önskas eller flytta ut köket. Från detta rummet når man badrummet som har ett mörkt kakel och klinker och är inrett med dusch med glasväggar samt ho och vägghängd spegel.

Lägenheten har sammantaget ett mycket klassikt uttryck med fina detaljer samt en spatiös planlösning som med lätthet kan ändras till fler rum om så önskas.

Läget erbjuder närhet till service med ICA rakt över gatan och ett flertal caféer och restauranger såsom Meno Male, Bar Nombre, Lennart & Bror osv. Längs Odengatan går ett flertal busslinjer och närmaste T-banan är Tekniska Högskolan.

I området finns det många skolor samt förskolor. Närhet till grönskande Hagaparken och dess strövområden och Brunnsviken samt Vanadislunden. Ett mycket familjärt område som bjuder på både storstadsliv och avkoppling.

FÖRENINGEN

Brf Ingemar 3 är en äkta förening med byggår 1884 och som består av 27 bostadsrätter och 1 hyresrätt samt 3 lokaler. Föreningen bildades 1983 och förvärvade fastigheten 1985 och äger marken.

Mycket god ekonomi, låga avgifter och ingen belåning. Inga planerade avgiftsändringar per datum 2022-08-29.

Det finns två huskroppar, två gatuhus, port mot Frejgatan 10 resp. port mot Birger Jarlsgatan 105. Uppvärmning direktverkande el.

- Stammarna i båda husen byttes 1974, och inget stambyte planerat. Man tillämpar partiellt stambyte och om ca. 10 år behöver man ev. byta ut de kvarvarande stammarna (halva huset är i dagsläget stambytt) beroende av om det finns några kvar.
- Elstigare är bytta 1974, och ingen förändring planerad.
- Fasaden är i mycket gott skick, ej i behov av renovering i dagsläget men kan komma längre fram.
- Samtliga fönsterglas renoverades 2010.
- Trappuppgångarna renoverades 2005. Hiss installerades i båda trapphusen 2006.

Avgift:
I avgiften ingår kallvatten, internet 100 Mbit och IP-telefoni från Bredbandsbolaget samt grundutbud TV från Comhem. (165 kr/mån debiteras för bredbandet och är inkluderat i avgiften)

Storlek:
115 kvm enligt uppmätning standard SS 021053 och 111 kvm enligt föreningens register.

Kabel-TV:
Com Hem eller Bredbandsbolaget. Grundutbud från Com Hem ingår i avgiften.

Bredband/internet:
Bredbandsbolaget 100 Mbit (ingår i avgift) samt även Comhem Internet via kabelnätet.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en gemensam föreningslokal (med kök och full köksutrustning inkl porslin) som kan bokas samt även ett gym/träningslokal med träningsmaskiner och fria vikter. Cyklarna parkeras på innergården under tak. Det finns ett barnvagnförråd på gården för de som önskar använda detta. Tvättstuga finns i gårdshus med 2 st industritvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, installerade 2009.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Överlåtelseavgift om 2,5% och pantsättningsavgiften om 1% av prisbasbelopp.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Birger Jarlsgatan 105

 • Postnummer

  113 56

 • Rum

  3,5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1884

 • Balkong

  Fransk balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Lägenhetsnummer

  11

 • Lägenhetsnummer LMV

  1101

 • Våning

  1

 • Hiss

  Ja

 • Avgift

  2 172 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Kallvatten, bredband

 • Ingår ej i avgiften

  Varmvatten & värme

 • Andelstal, ägande

  5.63%

 • Andelstal, förening

  5.48%

Förening

 • Förening

  Brf Ingemar 3

 • Org.nr

  716418-1401

Storlek

 • Boarea

  115 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

20220603-3
20220603-5
20220330-18
20220603-2
20220603-9

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

3 PLANRITNINGAR

Birger Jarlsgatan 105 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow